Over de Auteur

Sandra Voetelink weet alles van topsport. Van haar 11e tot mijn 24e was schaatsen haar leven: eerst als hobby, later als beroep, waarbij ze als lid van de kernploeg dagelijks te maken had met de druk van het moeten presteren.
Na haar schaatscarrière vond ze een nieuwe passie: het onderwijs en ontdekte ze dat topsport en onderwijs grote overeenkomsten vertonen. ‘Wil je optimaal presteren, dan is het noodzaak om in balans te zijn. Wat geldt voor topsporters en hun coach, geldt ook voor leerlingen en hun leerkracht’.
De lessen die ze als topsporter leerde, vertaalde ze naar het onderwijs. In haar boek ‘Stressloos leren’ laat ze zien hoe je als leerkracht, samen met jouw leerlingen, in balans komt en hoe je je eigen kracht ontdekt en daarin gaat geloven. Ze legt uit hoe je met uitdagingen en tegenslag kunt omgaan en daardoor stressloos kunt lesgeven. Daardoor kun je met plezier je werk doen en houd je aan het einde van de dag energie over. Maar het grootste voordeel is voor de leerlingen: een leerkracht die stressloos lesgeeft, zorgt dat leerlingen stressloos kunnen leren. Het vergroot het welzijn, de leerprestaties én de gezondheid van de leerlingen!
Sandra Voetelink traint daarnaast groepen leerkrachten (teams) hoe ze binnen hun basisschool het ‘Stressloos leren’ vorm kunnen geven.