• Boek Stressloos leren

    De weg naar optimale talentontwikkeling

'Onderwijs is topsport, de docent een top-coach'

Ex-topschaatster schrijft boek over presteren onder druk in het onderwijs
Van leerlingen en leerkrachten worden topprestaties verwacht, ongeacht de omstandigheden. Als voormalig schaatskampioene weet Sandra Voetelink hoe je – ook in het onderwijs – kunt blijven presteren onder hoge druk. Ze schreef een boek waarin ze die ervaring inzet om docenten én hun leerlingen te laten excelleren: Stressloos leren.  “

Hoge werkdruk en stakingen in het onderwijs zijn nog steeds actueel. Er is veel stress voor de leerkracht, maar ook voor de leerling. Willen we dat elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen, dan is verandering noodzakelijk. Positieve aandacht voor de leerkracht is van belang. De leerkracht is immers de kracht achter de leerling. Wat de leerkracht is voor de leerling is vergelijkbaar met de invloed van de top-coach op de topsporter.

Onderwijs en topsport hebben veel overeenkomsten. Hoe verschillend deze twee werelden ook mogen lijken, in beide gevallen staat presteren centraal. Bij topsporters draait alles om het vinden van de optimale balans om te presteren, voor veel leerlingen is dat vaak niet het geval. Het is de kunst is om die balans te leren houden in een wereld die om prestaties draait.

Sandra Voetelink (Heerhugowaard, 1970) werd bekend als topschaatsster. Van 1989 t/m 1994 maakte zij deel uit van de kernploeg. Ze werd meermalen Nederlands kampioen, deed mee aan EK’s en WK’s en kwam uit op de Olympische Spelen. Na haar carrière ging ze verder met coachen en training geven, eerst in de sport, later in het onderwijs. Ze volgde verschillende studies en ontdekte op welke wijze leerkrachten en leerlingen dat docenten elke dag opnieuw geacht worden een topprestatie te leveren.

In haar boek legt Sandra Voetelink verbanden tussen haar eigen ervaringen uit de topsport en de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Ze geeft handvatten om met stress om te gaan. Welke tools heb je hiervoor nodig en hoe haal je het beste uit jezelf en de leerlingen?

Sandra Voetelink is coach en trainer stressreductie en talentontwikkeling binnen haar bedrijf Hartkracht en auteur van Stressloos leren, de weg naar optimale talentontwikkeling.

Gratis download

Heb je het boek ‘Stressloos leren’ gekocht? Dan kun je hier, de bij het boek behorende, werkdocumenten voor de leerkracht downloaden. Voer daarvoor de gebruikersnaam en het wachtwoord in die je in het boek aantreft. Veel succes en plezier ermee in de klas!

Boek bestellen?

Leuk dat je het boek ‘Stressloos leren’ wilt bestellen. Klik op de bestelbutton. Deze leid je naar de website van Bol.com waar het boek te koop is. Na het lezen kun je er ook je recensie achter laten. Ik ben benieuwd naar  jouw ervaringen als leerkracht. Veel leesplezier!