• Trainingen

In het boek ‘Stressloos leren’ lees je hoe je als leerkracht zonder stress en vol energie voor de klas kunt staan. Wanneer je behoefte hebt aan meer persoonlijke coaching voor jouw team, dan verzorg ik ook trainingen op locatie.

In het boek ‘Stressloos leren’ lees je hoe je als leerkracht zonder stress en vol energie voor de klas kunt staan. Wanneer je behoefte hebt aan meer persoonlijke coaching voor jouw team. Dat kan, ik verzorg ook trainingen op locatie, bijvoorbeeld de Basistraining Stressloos leren:

Basistraining Stressloos leren (inclusief het boek)

In de basistraining maak je in slechts 4 dagen kennis met de belangrijkste principes van het boek ‘Stressloos leren’. Het geeft je de handvatten om met je team te gaan werken aan een stressloze school. Het versterken van jouw IK-kracht legt de basis voor stressloos onderwijs.

Wat je leert in de training

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Het talentontwikkelingsmodel 'leren vanuit je hart', waar ik dieper op in ga op de voorwaarden om talenten optimaal te ontwikkelen.

En gaan we aan de slag met mijn Hartkracht model: wie ben ik, ben ik in balans, wat kan ik en wat wil ik. Al deze factoren haken in elkaar en zijn belangrijk in het proces van Stressloos leren. Wanneer er balans is in het geheel, zie je resultaten: een groter welzijn voor jou als leerkracht EN de leerlingen, minder leer- en gedragsproblemen en betere schoolresultaten.

Jij gaat zelf actief met de oefeningen van het Hartkracht model aan de slag:

  1. Wie ben ik: wat zijn mijn normen, waarden en overtuigingen, welke invloed heb ik op de ander en hoe ben ik gevormd tot wie ik ben?
  2. Ben ik in balans: hoe ga ik om met de emoties die ik voel, welke invloed hebben mijn gedachten op wat ik doe, welk gedrag laat ik zien. Op welke wijze laat ik mij hierdoor leiden en welke invloed heb ik op dit proces?
  3. Wat kan ik: wat zijn mijn sterke kanten en belemmeringen, hoe is de balans tussen mijn draagkracht en draaglast, wat kan ik betekenen voor de ander?
  4. Wat is mijn weg: wat geeft mijn gevoel aan: ben ik op de goede weg of juist niet? Luister ik naar wat mijn emoties vertellen hierover? Hoe maak ik stappen en kom ik tot mijn doel? Wat moet ik hierbij onderweg leren en incasseren? 

In de training maken we gebruik van het boek, wisselen we praktijk en theorie af en krijg je handvatten om stressloos les te geven en om leerlingen stressloos te laten leren. Bij de training ontvang je het boek ‘Stressloos leren’.

Wil je meer weten over de basistraining?

Neem vrijblijvend contact op.

Of een training op maat

Wil je graag een andere training? Uitgebreider of juist alleen een workshop? Ook dat is mogelijk. We kunnen samen de behoefte en wensen bespreken en een maatwerk training samenstellen.
Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak

Boek bestellen?

Leuk dat je het boek ‘Stressloos leren’ wilt bestellen. Klik op de bestelbutton. Deze leid je naar de website van Bol.com waar het boek te koop is. Na het lezen kun je er ook je recensie achter laten. Ik ben benieuwd naar  jouw ervaringen als leerkracht. Veel leesplezier!